Oplev fordelene ved en opvaskemaskine

Som en familie med børn har du garanteret oplevet at stå med en opvask, der kan føles som et helt bjerg. Skåle, sutteflasker, gryder og kopper.

Når man har børn, bruger man bare mere service. Og det er ofte mere beskidt end normalt, når barnet har haft fingrene i det. Derfor kan du spare dig selv og din familie for en del tid, hvis du anskaffer dig en opvaskemaskine.

Her kan du smide alt det beskidte service i, og efter en time eller to er det rent. Du slipper for opvask og våde viskestykker, der aldrig er helt tørre.

Måske du har hørt historier om opvaskemaskiner, som ikke vasker servicen ren og derfor mener, at det vil være dobbeltarbejde. Men hvis du ved, hvordan du skal behandle og vedligeholde din opvaskemaskine, slipper du for situationer som disse.

De største fordele får du med en opvaskemaskine

Uanset om du er en stor familie eller en mindre familie, vil du kunne mærke forskel, hvis du vælger at købe en opvaskemaskine.

Det samme gør sig gældende, når du skal have installeret din nye opvaskemaskine. I mange tilfælde kan du selv gøre det, men nogle gange kræver det en professionel hånd. Dette afhænger både af dit køkken og det mærke, som din nye opvaskemaskine er.

Opvaskemaskinen er en af de bedste løsninger til at skabe mere tid i hverdagen.  

Og tiden må være den største fordel, som du vil opleve ved køb af en opvaskemaskine. Du slipper for at stille an med opvaskebakke, karklude og ikke mindst slipper du for det vandpjaskeri, som næsten ikke er til at undgå. Især hvis du har børn, som altid har haft til opgave at hjælpe med opvasken.

Sådan vedligeholder du bedst din opvaskemaskine

I dag er det næsten enhver dansk familie, der ejer en opvaskemaskine. Derfor har du måske hørt historier fra naboer eller kolleger om, hvordan deres opvaskemaskine ikke vasker ordentligt. Men hvis du behandler din opvaskemaskine rigtigt, undgår du både kalk- og rustpletter på dit service.

For at opretholde din opvaskemaskines evne til ren opvask, bør du:

  • Jævnligt tømme filtret for snavs og madrester. Det gør du ved at skylle det med vand og opvaskemiddel.
  • Jævnligt rense grovsien samt finsien. Den grove si bør vaskes oftere end den fine si.
  • Afkalke opvaskemaskinen. Det gør du ved at hælde citronsyre i sæbedispenseren og køre en almindelig vask. Husk at køre et almindeligt program herefter for at få alle resterne af citronsyre ud.

Hvis du alligevel skulle opleve rustpletter på dit service, skyldes det flyverust. Flyverust opstår, når du vasker jernredskaber op. Du kan komme disse rustpletter til livs ved at anvende citronsyrepulver, som beskrevet ovenfor.

Få børnene til at hjælpe med opvaskemaskinen

Hvis du ønsker, dine børn skal hjælpe i hverdagen, kan de nemt hjælpe med opvaskemaskinen. Det kan eksempelvis være, at de skal tømme den på bestemte dage om ugen. Eller fylde den bestemte dage.

Her kan du nævne for dine børn, at det ikke er nødvendigt, at de skyller servicen af, inden det kommes i opvaskeren. Opvaskemaskinen starter med et skylleprogram, hvorfor du i princippet bruger dobbelt så meget vand. Det vigtigste er, at du og dine børn skraber de værste madrester af. Hvis det kommer til at stå flere dage, kan det give en ubehagelig lugt.

Ligesom du kan opleve flyverust, vil du måske opleve kalkpletter på dine glas, når de har været en tur i opvaskemaskinen. Her skal du tjekke, at tilførslen af salt er indstillet korrekt. Den skal være indstillet i forhold til hårdheden på vandet.

Derudover skal du altid bruge salt, der er beregnet til opvaskemaskinen. Og ikke bordsalt. Dette er måske værd at nævne for dine børn, hvis de får til opgave at putte salt i opvaskemaskinen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *